Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    LaMunt

    LaMunt är ladinskt och betyder "berget". Det är knappast en slump att "La" är en feminin artikel, för varumärket från Sydtyrolen är ett varumärke av kvinnor för kvinnor för vilka design anpassad för kvinnor är lika viktig som klädernas funktionalitet. LaMunt gör inga kompromisser här. De högkvalitativa hårda skalen, mellanskikten och tillbehören är gjorda för aktiva frilufts- och bergsälskare. LaMunt sticker ut visuellt genom små snygga detaljer som till exempel Ali Shape - ett vingliknande designelement.

    LaMunts historia

    LaMunt skapades av Ruth Oberrauch 2020. Ruth, själv dotter till Salewa och Dynafit-chefen Heiner Oberrauch, fortsätter en familjetradition med sitt varumärke som drivs av en kärlek till bergen. Här bygger de på en stor kompetens inom bergsklättring. Ruth är också hållbarhetschef i Oberalp Group, som även LaMunt tillhör, så att resursbevarande och djurskydd är en högsta prioritet för det sydtyrolska varumärket är självklart. 

    Hur kontrollerar LaMunt produktionsförhållandena?

    LaMunt är medlem i FairWear Foundation, en organisation som arbetar för att förbättra arbetsförhållandena inom textilindustrin. Kriterierna för att välja fabriker där företaget producerar är strikta. I länder med kritiska produktionsförhållanden utförs revisioner av särskilda myndigheter och problemlösning hanteras vid behov. Dessutom följer LaMunt HIGGS-standarden. HIGGS skapades av Sustainable Apparel Coalition (SAC) och utvärderar ett företags miljömässiga och sociala engagemang. För att göra detta måste företag lämna ut all information om utsläpp, processer och produktionsförhållanden, för att identifiera och åtgärda potentiella sårbarheter. LaMunts mål är att fortsätta att förbättra sitt HIGGS-index.

    LaMunt & hållbarhet

    Utöver den redan nämnda HIGGS-standarden lägger det sydtyrolska varumärket stor vikt vid att så få kemiska ämnen som möjligt används i material och i produktion. Till exempel bär de flesta material bluesign-sigill och endast PFC-fria impregneringsmedel används. LaMunt garanterar att ullen kommer från gårdar som säkerställer djurens välbefinnande. Några av gårdarna bär RWS-sigill och LaMunt använder mycket återvunnet material som till exempel återvunnen merinoull.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress