Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Jokkmokkskorv med stuvade makaroner

        Matkreatör: Mathias Dahlgren | Fotograf: Martin Stenmark

        4 personer

        2dl vispgrädde
        1dl mjölk 3% 
        500g idealmakaroner
        100g riven parmesanost
        600–800g Jokkmokkskorv
        Smör till stekningsalt och nymald svartpeppar



        Gör så här:

        • Koka ihop grädde och mjölk ien kastrull, reducera till hälften.
        • Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen.
        • Häll av kokvattnet och vändner makaronerna i gräddmjölken. Låt småputtra till enkrämig stuvning.
        • Ta av från värmen och vändin osten, blanda väl ochsmaka av med salt och peppar. Tillsätt lite kall mjölk omstuvningen blir för kompakt.
        • Stek korvskivorna gyllene påbåda sidor i smör i en medelvarm stekpanna eller grilla påen pinne över öppen eld.
        • Servera direkt med makaro-nerna och gärna en grönsalladmed fransk senapsdressing

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress