Matkreatör: Mathias Dahlgren | Fotograf: Martin Stenmark
4 personer
2dl vispgrädde
1dl mjölk 3%
500g idealmakaroner
100g riven parmesanost
600–800g Jokkmokkskorv
Smör till stekningsalt och nymald svartpeppar
Gör så här:
- Koka ihop grädde och mjölk ien kastrull, reducera till hälften.
- Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll av kokvattnet och vändner makaronerna i gräddmjölken. Låt småputtra till enkrämig stuvning.
- Ta av från värmen och vändin osten, blanda väl ochsmaka av med salt och peppar. Tillsätt lite kall mjölk omstuvningen blir för kompakt.
- Stek korvskivorna gyllene påbåda sidor i smör i en medelvarm stekpanna eller grilla påen pinne över öppen eld.
- Servera direkt med makaro-nerna och gärna en grönsalladmed fransk senapsdressing