Kikärtsbollar med choklad
Ca. 15 st. Tidsåtgång 15 min.
Ingredienser:
- 50 g choklad, mörk 70 %
- 3 dl kikärtor, kokta
- 5 st dadlar, färska urkärnade
- 1 dl kokos, riven
- 1 dl solroskärnor
- 2 msk kaffe, kallt
- 1 nypa salt
- 2 dl havregryn
- Kokos att rulla i
- Hacka chokladen fint i små bitar.
- Mixa kikärtorna till en smet. Lägg i en skål. Mixa dadlarna och lägg i skålen. Mixa riven kokos och solroskärnor fint. Lägg i skålen med kikärtorna, de mixade dadlarna och rör om. Lägg i kaffet och en nypa salt. Rör om. Rör fint i den hackade chokladen och till sist havregrynen.
- Forma till bollar och rulla i kokos. Förvara i kyl (eller frys in).
Matkreatör: Hanna Olvenmark