Huvudinnehåll


Kikärtsbollar med choklad

Ca. 15 st. Tidsåtgång 15 min.

Ingredienser:

  • 50 g choklad, mörk 70 %
  • 3 dl kikärtor, kokta
  • 5 st dadlar, färska urkärnade
  • 1 dl kokos, riven
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk kaffe, kallt
  • 1 nypa salt
  • 2 dl havregryn
  • Kokos att rulla i
  • Hacka chokladen fint i små bitar.
  • Mixa kikärtorna till en smet. Lägg i en skål. Mixa dadlarna och lägg i skålen. Mixa riven kokos och solroskärnor fint. Lägg i skålen med kikärtorna, de mixade dadlarna och rör om. Lägg i kaffet och en nypa salt. Rör om. Rör fint i den hackade chokladen och till sist havregrynen.
  • Forma till bollar och rulla i kokos. Förvara i kyl (eller frys in).

Matkreatör: Hanna Olvenmark