Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Saffransbullar med smörfyllning

        Matkreatör: Lilian Sagerfors, Ekenäs Hantverksbageri
        Fotograf: Louise Andersson

        20–30 stycken
        Baktid: 30–45 minuter
        Jästid/vilotid: 3–5 timmar


        Bulldeg

        • 375 g ekomjölk
        • 700–900 g stenmalet ekovetemjöl
        • 120 g ekosocker
        • 1 paket malen saffran
        • 15 g ekojäst
        • 8 g oraffinerat havssalt
        • 1 ekoägg
        • 120 g ekosmör i bitar

        Smörfyllning

        • 150 g tempererat ekosmör
        • 50 g råsocker
        • 50 g ekoflorsocker
        • En knivsudd äkta vaniljpulver

        Topping

        • 100 g ekoströsocker

        Gör så här:

        • Blanda alla ingredienser utom smöret i fem minuter i en köksmaskin på låg hastighet. Degen har rätt konsistens när den lossnar från kanterna.
        • Tillsätt smöret och kör i maskinen några minuter till.
        • Låt degen vila i femton minuter. Under tiden, blanda smör, råsocker, florsocker och vanilj jämnt, gärna med en elvisp.
        • Kavla degen till en 0,5 cm tjock rektangel. Bred på smörfyllning, vik och skär i strimlor.
        • Forma bullar och låt jäsa i ca tre timmar i en matlåda med bakpapper.

        Steka eller fritera:

        • Lägg smör i stekjärnet och stek på båda sidorna tills de fått gyllene färg.
        • Häll 3–4 dl olja i stormkökets kastrull och hetta upp till 140 grader. Fritera på båda sidorna i 2–4 minuter tills de fått gyllene färg.

        Vänd bullarna i socker och ät direkt! Bullarna ska kännas som munkar – frasiga utanpå och mjuka inuti.

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress