Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Wraps med tång & strandens örter

        Matkreatör: Linnea Sjögren & Karolina Martinsson | Fotograf: Tim Kristensson

        Ång-dan-bing
        3 dl vetemjöl
        1–2 tsk torkade flingor av sockertång eller rörhinna
        2 dl vatten
        sesamolja

        Blanda mjöl och tångflingor. Rör ner 2 dl kokande vatten. Knåda degen slät. Låt vila 30 min. Forma åtta puckar som penslas med sesamolja. Lägg ihop dem två och två. Kavla ut varje dubbelpuck tunt. Vänd- stek dem på medelhög värme. Dra försiktigt isär de två bröden från varandra. Förvara i lätt fuktad handduk.

        Tång- & tomatsallad med strandens örter
        2 dl blåstångs- och knöltångsskott (späda delar av tång längst ut på ruskan)
        20 små tomater i halvor
        Blad av tex strandmålla, kärleksört, strandaster
        smör/olja
        salt

        Koka tången 5 min i lättsaltat vatten. Stek den förkokta tången i smör/olja. Blanda i tomater och sist bladen. Låt allt bli ljummet. Smaka av med salt.


        Stekost i rörhinna
        250 g svensk eldost/halloumi
        2 dl rörhinna
        1⁄2 dl maizena
        4 dl neutral olja

        Skölj rörhinnan väl i minst tre omgångar saltat vatten för att få bort sand och små djur. Krama ur allt vatten.Blanda rörhinna och maizena. Skär eldost i 2 x 2 cm kuber. Linda rörhinna runt varje ostkub. Värm oljan till 160 grader. Fri- tera ostkuberna. Sänk värmen om tången bränns.

        Strandkvannetzatziki

        2,5 dl fast yoghurt
        10 cm gurka
        salt
        1–2 msk späda strandkvanneblad
        salt och peppar

        Riv gurkan grovt. Strö över salt. Låt stå 15 min. Krama ur vätskan. Blanda yoghurt, gurka och finstrimlad strand- kvanne. Smaka av med salt och peppar.

        Allt serveras i tunnbröden. Strö över strimlade kronblad av vresros.

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress