4 portioner
Svampstuvning
Ingredienser:
4 skivor gott bröd
Ca 500 g valfri svamp, gärna egenplockade kantareller
1 gul lök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
Färsk persilja
Salt
Peppar
Riven parmesan
Gör så här:
- Förbered genom att rensa svampen och skär den i mindre bitar. Finhacka löken.
- Värm upp en stekpanna på stormkök eller över öppen eld.
- Lägg i svampen och stek ur vätskan.
- Tillsätt smör och lök och fräs det tillsammans med svampen i några minuter.
- Strö över mjölet och blanda runt, häll därefter på grädden och låt allt koka ihop.
- Smaka av och tillsätt salt, peppar och färsk persilja.
- Rosta brödet, gärna ett gott surdegsbröd, lätt i stekpannan och lägg på svampstuvningen. Toppa med riven parmesan.