Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Svampmacka

        4 portioner

        Svampstuvning

        Ingredienser:

        4 skivor gott bröd
        Ca 500 g valfri svamp, gärna egenplockade kantareller
        1 gul lök
        2 msk smör
        1 msk vetemjöl
        3 dl grädde
        Färsk persilja
        Salt
        Peppar
        Riven parmesan

        Gör så här:

        • Förbered genom att rensa svampen och skär den i mindre bitar. Finhacka löken.
        • Värm upp en stekpanna på stormkök eller över öppen eld.
        • Lägg i svampen och stek ur vätskan.
        • Tillsätt smör och lök och fräs det tillsammans med svampen i några minuter.
        • Strö över mjölet och blanda runt, häll därefter på grädden och låt allt koka ihop.
        • Smaka av och tillsätt salt, peppar och färsk persilja.
        • Rosta brödet, gärna ett gott surdegsbröd, lätt i stekpannan och lägg på svampstuvningen. Toppa med riven parmesan.
        Höstfavoriter 
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress