Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ullmössor dam

    Med en mjuk och varm mössa i ull är du redo för uteliv året runt. Hos oss hittar du ullmössor för dam i många olika färger, mönster och modeller. Välj mellan tunna ullmössor som passar under hjälmen, tjocka stickade ullmössor med tofs för kalla vinterdagar, snygga beanies i ull, mössor av merinoull, baskrar och ullmössor med fleecefoder från bland annat Fjällräven och Sätila.

    Ullmössor för dam för friluftsliv & en aktiv fritid

    Ull är ett fantastiskt naturmaterial som släpper igenom överskottsvärme om du skulle bli varm, dessutom värmer det även om det skulle råka bli blött eller fuktigt av regn eller svett på ett sätt som till exempel bomull inte gör. De egenskaperna är extra bra vid högpulsaktiviteter eller aktiviteter där du ibland blir varm och ibland inte. Exempel på aktiviteter där aktivitetsnivån kan skifta snabbt är cykling och vandring. När du ger dig ut på cykel under vinterhalvåret är en tunn ullmössa under hjälmen ett perfekt skydd mot både kyla och fartvind.

    Ullmössor för dam hos Naturkompaniet

    En ullmössa kan se ut på många olika sätt och ha många olika användningsområden. Vi strävar hela tiden efter att ha ett så brett och väl genomtänkt sortiment av ullmössor för dam som möjligt. Hos oss finns många modeller av tunna ullmössor att ha under hjälmen eller på löprundan. Här finns också klassiska, stilrena, enfärgade vardagsmössor i färger som blå, brun, beige, grön, röd, grå, vit och svart. Men det finns också några mössmodeller som har mer specifika användningsområden. Här är några exempel:

    • Mössor i ull för jakt. Bland Fjällrävens mössor finns flera ullmössor som är tänkta för jakt. Jaktmössorna ser ut på lite olika sätt, men flera av dem går att vända på så att du kan välja om du vill ha en kamouflerad grön sida utåt eller en lysande orange av säkerhetsskäl.
    • Skärmmössor med balaclava. Kanske det ultimata friluftsplagget för den som är ute i alla väder. Ullmössan har både en skärm som skyddar mot sol, snö och vind och dessutom en balaclava som går att fälla ut.
    • Stick-kit. Garn och mönster så att du själv kan sticka en mössa till dig själv eller någon annan du tycker om.
    Tips! Ull är självrenande och behöver sällan tvättas, men om du behöver tvätta din ullmössa så gör du det precis som när du brukar tvätta ull. Använd ulltvättmedel och tvätta på låg temperatur. Läs alltid tvättrådet noga, just din mössa kanske har detaljer som kräver en annan behandling
    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress