Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Muurikka Stekhäll & Stekbord

    Att laga mat ute över öppen eld är otroligt mysigt och behöver inte alls vara krångligt. Med en stekhäll eller ett stekbord från Muurikka lagar du lätt mat utomhus till många personer samtidigt. Att laga paella, burgare eller steka falukorv går snabbt och lätt. Du väljer själv vilken nivå du vill lägga din matlagning på och det finns massor av recept att välja mellan. Visste du att det går att laga pizza över öppen eld? Jättegott!

    Muurikka Stekhäll & Stekbord för friluftsliv

    Människor har samlats runt eldar sedan urminnes tider och det är något speciellt med att laga mat tillsammans till ljudet av en knastrande brasa. Hos oss hittar du stora stekhällar & stekbord som passar större sällskap, men också mindre och mer portabla modeller. En stekhäll har ett brett användningsområde och kan användas för att göra lunch på skogsutflykten, men är också ett bra komplement till grillen när du är ute och campar med husvagnen.

    Så här bränner du in din stekhäll

    Innan du använder din stekhäll för första gången ska du bränna in den för att den ska fungera som den ska. När du bränner in din häll får den en yta som gör att maten inte fastnar så lätt och det underlättar förstås när du ska laga mat. Så här gör du:

    1. Rengör din stekhäll med hett vatten.
    2. Hetta upp hällen så att allt vatten avdunstar och den är helt torr.
    3. Fortsätt att hetta upp den tills den mörknar och sprid sedan ut ett jämnt lager fett över stekhällens inre yta. Muurikkas stekfett är ett bra alternativ, men det fungerar bra att använda matolja eller osaltat stekfett också.
    4. Upprepa tills ytan blir jämnsvart. Det är lätt hänt att det blir ett tjockare lager fett på pannans botten, se till att det blir jämnt över hela.

    Så här gör man rent ett stekbord eller en stekhäll

    Hur gör man rent ett stekbord på bästa sätt? När det gäller rengöring av Muurikkas stekhällar och stekbord kan du välja att använda vatten eller salt. Oftast räcker det med vatten, men om hällen är riktigt smutsig kan rengöring med salt vara ett bra sätt att få den riktigt fräsch igen. Om hällen bara är lite smutsig kan du börja med att torka rent hällen så gott det går med hushållspapper eller en trasa. Därefter häller du upp lite vatten i pannan och hettar upp det så att det kokar. Det kokande vattnet löser upp smutsen och du kan torka ren din stekhäll med en trasa igen och nu få bort mer smuts. Upprepa vid behov. När du är nöjd är det bra att smörja in stekytan med matolja, Silava stekfett eller spray. Om det inte blir rent av bara vatten kan du rengöra hällen med salt. Då gör du så här:

    1. Hetta upp stekhällen och strö ett ordentligt lager grovt salt över ytan.
    2. Saltet kommer att bli mörkare eftersom det absorberar smuts, fett och fukt. Låt saltet verka i några minuter och skrapa sedan bort det med en stekspade.
    3. Häll vatten i stekhällen och torka den ren med papper eller en trasa.
    4. Smörj in med matolja eller Silava stekfett eller spray.
    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress