/magasin-365//events//service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    • RAJD 95MM 195CM 1
    • RAJD 95MM 195CM 2

    Tegsnäs RAJD 95MM 195CM Unisex

    Artikelnr.: EX0004020
    inkl. moms

    Att stilla dagar sakta glida fram i en skog av snötyngda granar är en storslagen upplevelse. Den klassiska skogsskidan Rajd är en god följeslagare på turen. 

    3 399,00 kr
    ● Finns i lager
    Lägg till i favoritlistan
    Finns varan i din Naturkompanietbutik? För att vara helt säker på att varan finns i butik, rekommenderar vi dig att ringa butiken eller skriva ett mejl till oss.
    Video

    Beskrivning

    Turskida från Tegsnäs

    Att stilla dagar sakta glida fram i en skog av snötyngda granar är en storslagen upplevelse. Den klassiska skogsskidan Rajd är en god följeslagare på turen. 

    Hårda men stålfria kanter

    Med skidor från Tegsnäs tar du dig långt ut i naturen även i den djupaste snö. Tillverkad av björk med hickorykant, som genom skickligt hantverk formas till skidor med överlägsen hållbarhet och utmärkta åkegenskaper. Bra bärighet i lössnö och lång livslängd har gjort skidan till en favorit bland friluftsfolk och jägare och till ett omtyckt arbetsredskap hos bland annat räddningstjänsten. Skidorna är lämpliga som jakt- och skogsskida samt långa turer på fjället eller i obanad terräng. De hårda med stålfria kanterna skär bra i backarna samtidigt som du skyddar din hund från vassa stålkanter.

    Hur väljer jag turskida?

    Vilken modell på skida du väljer bestäms av några olika faktorer: din längd, vikt och vilken aktivitet du ska utföra. För turskidåkning är det bra med en så lång skida som möjligt, minst 30 cm längre än din kroppslängd, samt bredd 70 till 75 mm. För åkning i samband med jakt rekommenderas en kortare och bredare skida (95 mm i bredd) för bra bärighet och smidighet i skogen. Ska du använda skidorna för både tur och jakt är det vanligast att välja en smalare variant, 70 till 75 mm. Och så till vikten: väger du mer än 110 kg rekommenderas att du väljer antingen en bred skida (95 mm), alternativt en lång och då kan du välja smalare (70 mm breda och 255/270 cm långa). Båda storlekarna går bra att åka med i preparerade spår.

    Rajd finns i två olika modeller: denna modell av björk med hickorykant ska tjäras in och finns i bredderna 70, 75 och 95 mm. Den andra modellen är en vallningsfri variant (Rajd vallningsfri) med sula av bankiryawood som finns i bredderna 70 och 75 mm. Bankirayawood är ett mycket hårt träslag som ska oljas in med linolja, teakolja, träolja eller liknande någon gång per år. Bortsett från belaget/sulan är skidorna exakt likadana. Ta med ett stearinljus och kallparaffinerna om det blir nysnö och nollföre för att undvika underfrysning.

    • Hållbar turskida för jakt och turskidåkning på fjället
    • Tillverkad av kvistfri björk med hickorykant
    • Ger bra bärighet i ospårad terräng
    • Inga stålkanter - passande för dig med hund
    • Traditionell hantverksskicklighet
    • Bredare variant (95 mm) för bättre bärighet

    Rajd är en skida med en fantastisk historia och den för en lång tradition vidare in i våra dagar. Redan för 5200 år sedan användes skidor av den här modellen på våra nordliga breddgrader. Enligt sägnen ska de första jägarna ha har fäst kniven vid den karaktäristiska spetsen för att kunna skida i fatt sina byten och fälla dem. Sant eller inte, vem vet. Vad vi däremot vet är att Tegsnässkidan tar dig långt ut i vildmarken.

     

    Ett Grönare val
    Med "ETT GRÖNARE VAL" utvärderar vi kläder, skor och utrustning från vårt sortiment. enligt följande kriterier:
    Om produkten är till exempel:
     • hållbar och reparerbar?
     • gjord av återvunnet material?
     • från naturmaterial i ekologisk kvalitet?
     • redan återvinningsbar idag?
    Gör tillverkaren ansträngningar avseende:
     • Genomskinligheten och spårbarheten hos de använda materialen?
     • bra arbetsförhållanden?
     • av kemisk förvaltning?
    För varje hållbarhet anstränger vi poäng enligt ett tydligt definierat system. När en produkt har nått den punktnivå vi ställer in, blir det vårt "gröna val" -ikonen. Det betyder inte att produkten är 100% miljövänlig. Men det står att det är den mer hållbara varianten av jämförbara alternativ. Vi granskar gradvis hela vårt sortiment för att ständigt öka andelen "gröna val" -produkter.
    Läs mer
    Tekniska detaljer
    Storlek
    OneSize
    Material
    Björk
    Längd
    195 cm
    Bredd
    9,5 cm
    Kön
    Unisex
    Ett grönare val
    ja
    Artikelnr.
    EX0004020
    Ställ en fråga
    Undrar du någonting om denna specifika produkt som du inte funnit svar på ännu? Då är du välkommen att fråga oss. Våra experter har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

    Vi kommer att besvara din fråga så snart vi har möjlighet.
    Med vänlig hälsning,Naturkompaniets kundtjänst
    Du kanske också gillar 
    0
    0 Recensioner
    Skriv din recension

      I recensionen skriver du vad du tyckte om produkten när du använt den.
      Frågor om produkten inför ett köp skickar du via knappen "Ställ en fråga" ovan.

      Det är bara ditt förnamn och första bokstaven i ditt efternamn som kommer visas i recensionen när den publiceras.

           

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress