Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Skotermössor herr

    Om du vill vara riktigt säker på att inte frysa om huvudet under vinterns aktiviteter är en skotermössa ett bra val. Skotermössan sluter tätt kring huvudet och håller sig ordentligt på plats även vid mer fartfyllda aktiviteter som till exempel hundspann. Hos oss hittar du ett brett sortiment av skotermössor för herr för friluftsliv och en aktiv fritid från kända märken som Fjällräven och Stetson.

    Skotermössor för herr för friluftsliv

    En skotermössa kan vara ett av de allra skönaste plaggen att bära när det är riktigt kallt ute. Hos oss hittar du många modeller av skotermössor för herr så att du ska hitta den som passar just dig och dina favoritaktiviteter vintertid. Välj bland de varma fuskpälsfodrade skotermössorna från Fjällräven, mjuka dunfyllda skotermössor eller Stetsons skotermössor fodrade med fleece och pile. Flera av modellerna går att alternera på olika sätt så att de passar under hela vinterhalvåret. På Stetsons mössor av skotermodell, till exempel, går det att lätt fälla upp öronlapparna och knyta snörena uppe på huvudet om det skulle bli för varmt att ha dem nerfällda. Är ni ute hela familjen? Se även våra skotermössor barn.

    Vad är en skotermössa för herr?

    En skotermössa kallas även för pilotmössa, skogshuggarmössa eller pälsmössa – lite beroende på material och utformning. Det som är gemensamt är den nära passformen, de generösa öronlapparna och en skärm som ofta hålls uppe av en knapp. En skotermössa skyddar både nacke, kinder och öron och passar därför när det är ordentligt kallt, eller om det finns risk att huvudet utsätts för fartvind. Det är också en perfekt mössa att bära i snöstorm. Skotermössans heltäckande utformning gör att den skyddar ditt huvud effektivt mot både regn, storm, vind och sol. En av de mest populära skotermössorna är den som är fodrad med päls eller fuskpäls. Bland Fjällrävens mössor finns flera riktiga klassiker som används flitigt på expeditioner, extrema vintervandringar och jakt. Det vindtäta och vattentäta yttertyget skyddar mot väder och vind medan det varma, tjocka, fluffiga fodret håller dig skönt varm så att du kan fokusera på ditt äventyr. På senare tid har det även tillkommit dunfodrade skotermössor, perfekta för friluftsliv på höst och vinter. En skotermössa fylld med dun tar knappt någon plats i packningen och kan följa med överallt.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress