Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ett grönare val
    • (4)
    2-vägs dragkedja fram
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Vindjackor herr

    En tunn och lätt vindjacka som skyddar mot vind och lätt regn kan användas till mycket, dessutom är den lätt att ta med sig överallt. Hos oss hittar du vindjackor för friluftsliv som vandring och fiske, men också mer tekniska vindjackor med specialfunktioner för bland annat klättring, löpning och cykling.

    Vindjackor för herr för friluftsliv, träning & vardag

    Många upplever just stark vind som ett obehagligt och tröttsamt slags väder, svårare att handskas med än både kyla och regn. Genom att skydda sig mot vind blir man automatiskt varmare och på bättre humör, därför blir en vindjacka ett skönt skydd att ha med överallt. Eftersom en vindjacka tar så liten plats går det lätt att packa ner den i ryggsäcken. Många av vindjackorna är extra packbara och kan packas i sin egen ficka. Det är inte bara till friluftsliv som vindjackan passar bra, det är även en jacka som används till träning och till vardags. Spelar du golf? Se till att alltid ha en vindjacka nerpackad i golfbagen.

    Vindjacka, softshelljacka eller skaljacka?

    Det kan verka förvirrande med alla begrepp och vissa gränser är lite flytande. Generellt kan man säga att en skaljacka är ett vind- och vattentätt yttre lager som skyddar även när det ösregnar eller blåser kraftigt. En softshelljacka däremot är mjukare och inte alls lika väderbeständig. Den kan absolut användas som en jacka sommartid när man vet att det kommer vara hyfsat fint väder, men passar också fint som mellanlager. Ett otroligt skönt och användbart plagg det också, men inte det man vill packa upp när regnet överraskar vandringen. En vindjacka då? Alla vindjackor är förstås inte likadana, men generellt kan man säga att alla vindjackor är tunna och lätta. Den viktigaste funktionen för en vindjacka är, vilket hörs på namnet, att skydda mot vind. En bra vindjacka har smart ventilation och material som andas, vilket gör att överskottsvärme släpps ut när du utövar en aktivitet där du anstränger dig. Många vindjackor tål en hel del regn, men inte alla. Det finns också ett fåtal fodrade vindjackor, men det är inte det vanliga.

    Vindjackor för cykling, klättring & löpning

    För den som gillar när det går fort och lätt är vindjackan en bra kompis. Till aktiviteter som löpning, lättviktsvandring, orientering, cykling och trailrunning är en vindjacka smart att ha med sig. Den väger nästan ingenting, men skyddar mot vind och regn om vädret snabbt slår om (vilket är extra vanligt under vår och höst) eller du behöver ta en paus och aktivitetsnivån går ner. I vårt sortiment hittar du flera specialmodeller som passar just en specifik aktivitet. Här finns vindjackor med hjälmkompatibel huva till exempel, perfekt för den som klättrar. Det finns också varianter med längre bakstycke för cyklisten som är framåtlutad över styret och behöver extra långt skydd för ryggslutet.

    Bland vindjackorna för herr i vårt sortiment:

    Läs mer
    Filter
    13 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress