Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    GÖR VINTERN TILL ETT ÄVENTYR

    Oavsett snömängd bjuder vintern på storslagna ögonblick precis utanför dörren och det är du som bestämmer hur ditt äventyr ser ut. Vi älskar vintern och har ett brett sortiment av vinterkläder och vinterutrustning, allt noggrant utvalt för att göra din upplevelse så magisk som möjligt. Av oss kan du också hyra fjällpulkor, ryggsäckar, tält och barnbärstolar. Vi har allt du behöver – du har äventyret.

    Hyr utrustning    TURSKIDÅKNING

    Turskidåkning är vinterns motsvarighet till vandring och går att anpassa så att det passar både nybörjare och den mer erfarne. Skidorna är breda och stabila, och du väljer själv vilken terräng som passar dig. För den som inte provat tidigare kan det vara skönt att börja med en tur i skogsmiljö där träden ger lä. Tänk på att minimera packningen, då orkar du längre. Använd pulka om du har tyngre packning eller vill få med även de yngsta i familjen på turen. Här ger vi tips för turskidåkning med barn och turskidåkning med hund.

    Redo för vinterfjället
    FIKAUTFLYKT

    Äntligen är det vinter! Njut av den krispiga luften, vinterns dämpade ljud, känslan av hur värmen inifrån möter kylan utifrån. Fyll lungorna och samla energi som räcker länge. Oavsett snömängd bjuder vintern på storslagna ögonblick precis utanför dörren. Mat smakar bäst utomhus, packa ner stormkök och vintergas eller tänd en sprakande eld. Klä dig varmt och ge dina kära en upplevelse med grillade mackor, våfflor, kokkaffe och fina samtal framför brasan. Äventyret finns där du är.

    Laga mat ute    VINTERTÄLTNING

    Att övernatta ute i naturen är svårslaget och att sova ute på vintern är en fantastisk upplevelse för den som är rätt förberedd. Genom att övernatta ger du dagens vandring eller skidtur i det vackra vinterlandskapet en till dimension. Här ger Stephan några tips till dig som vill testa att vintertälta. Nya ljud och en känsla av att vara riktigt nära naturen väntar. Här delar vi med oss av våra erfarenheter för en lyckad övernattning i vinter.

    Tälta på vintern
    SKRIDSKOÅKNING

    Att stilla glida fram på skridskorna under en klarblå himmel en gnistrande vinterdag slår det mesta. Genom noggranna förberedelser får du ut ännu mer av din skridskoupplevelse, och tryggheten ökar om något oväntat skulle hända. Se till att ha med dig isdubbar och räddningslina om olyckan skulle vara framme och läs våra tips för en bättre åkteknik på långfärdsskridskor för en härligare upplevelse. Hos oss hittar du kläder och utrustning som passar bra för långfärdsskridskoåkning.

    Issäkerhet
    TOPPTUR

    Känslan att stå på toppen av ett fjäll med vidsträckta snötäckta berg runt omkring och ett fint åk som väntar är en svårslagen känsla. Vi har allt du behöver för vinterns skidåkning, oavsett om du håller till offpist eller går uppför backen av egen kraft. Här hittar du några tips inför din topptur. Vid offpiståkning och toppturer är det en självklarhet att vara uppdaterad kring rådande väderförhållanden och lavinprognoser samt ha den utrustning som krävs för att du ska kunna genomföra ett säkert åk och njuta av upplevelsen.

    Lavinsäkerhet
    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress